2009. március 18., szerda

Én...


... szeretném megadni "a császárnak, ami a császáré"..., de hogyan lehet ezt hivatalosan úgy, hogy mindenkinek örömöt okozzon az eladás és a vásárlás is? Gyerekes dolgot kérdezek, de abszolút járatlan vagyok a R E A L I T Á S - ban, nincs olyan, hogy az amatőr kézműveseknek járna valami mentesség vagy kedvezmény? Olyan beteg világban élünk, az alkotás terápiai is!!!, nem lehet valahogy megkönnyíteni?! Ez a néhány mondat reagálás a tegnapi bejegyzésemhez. ... és, hogyha van kedve beszélgetni erről másnak is, akkor hátha valami jó dologra bukkanunk... Szóljatok hozzá! (mik vannak)...

6 megjegyzés:

Barbi írta...

A brossok gyönyörűek! Ez a téma pedig engem is érdekel, mert egyszer belevágnék!

Ami írta...

Szia!
Sajnos kézműveseknek szóló mentesség nincsen...
A legtisztább, ha kiváltod a vállalkozói igazolványt. Ha van főállásod (legalább heti 36 órás munkaviszony), akkor amellett mellékállású egyéni vállalkozó lehetsz, és ez azzal jár, hogy nem kell a minimálbér után megfizetned a járulékokat, "csak" abban az esetben, ha veszel ki jövedelmet a cégedből (nem kötelező), illetve, ha az adóév végén van nyereséged (negyedévente kell ebben az esetben adóelőleget fizetni).

Üdv,
Ami

Anice kötős blogja írta...

Én mindig csak a férjemre, a drágára tudok hivatkozni : Nagyon sokba kerül a másodállású vállalkozás is, temérdek járulékkal..

Colette írta...

Nem szeretném a kedvedet venni, de a való világ egy kicsit másról szól, s más törvények uralkodnak: a pénz beszél, a kutya ugat. Tizenötéve tartozom az ugatósabbik fajtába, volt idő mikor kicsit előre, aztán manapság nagy léptekkel hátra menekülök, néha már úgy érzem magam elől futok. Úgy tűnik, hogy a MESKA boltnál más nehezítések is vannak, mert a hetes adószám nem jár mindenkinek, és azzal nem lehet internetes boltot működtetni. A tegnapi eset alapján az derült ki a számomra, hogy hiába adsz számlát, ha internetes kereskedelemhez nincs jogod. Vásárokba elmehetsz vele, ennyi. Megkértem a könyvelőmet, hogy járjon utána a témának, mert elég nagy a gubanc. Mihelyt lesz korrekt infóm, egy bejegyzésbe jelentkezem vele.

Szera írta...

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Colette! Várom a jelzésedet...

Erika írta...

Nagyon kíváncsian várom én is, mit lehet tenni, mert nagyon felzaklatott ez az egész. :((