2010. március 30., kedd

Niszán 14...



A Biblia feltárja, hogy Isten szeretet (1János 4:8). Szeretetét nemcsak a teremtésműve, hanem Szava, a Biblia is bizonyítja. Például olyan irányelvek találhatók benne, melyek hozzájárulnak a jó egészséghez. Továbbá arra ösztönöz, hogy legyünk mindenben mértékletesek, és óva int a részegségtől és a falánkságtól (1Korintusz 6:9, 10).
A Biblia emellett bölcs tanácsokat ad az emberi kapcsolatokat illetően. Arra sarkall, hogy szeressük egymást, és hogy tisztelettel, méltósággal és kedvesen bánjunk másokkal (Máté 7:12). Elítéli az olyan cselekedeteket és viselkedésformákat, melyek szenvedést okoznak, például a mohóságot, a pletykálkodást, az irigységet, a házasságtörést és a gyilkosságot. Ha mindenki igyekezne a Szentírásban található kiváló tanácsok szerint élni, kétségkívül sokkal kevesebb szenvedés lenne a világon.
Ám Isten szeretetének legnagyszerűbb bizonyítéka az, hogy a Fiát, Jézust váltságul adta az emberiségért. A János 3:16 kijelenti: „Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen.” Tehát Isten már tett lépéseket azért, hogy végérvényesen megszüntesse a halált, és azért hogy véget vessen minden szenvedésnek (1János 3:8).

1 megjegyzés:

Kisvic írta...

De jó, hogy írtál erről!!! Ma van ez a fontos és jelentőség teljes nap, Jézus halálának az évfordulója! Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy jobban elmélkedjünk a váltságdíj értékén, és kimutassuk az értékelésünket például azáltal, hogy részt veszünk az évenként megtartott megemlékezésen, Jézus halálának az Emlékünnepén, amit szerte a világon több millióan megtartanak. Szeretném felkészíteni a szívemet erre az alkalomra!