2013. január 18., péntek

Gyermeket...

... nevelni a legszebb kiváltság, amiben egy nőnek része lehet. Gondolom, ezzel sokan egyetértetek. :)
Bizonyára sokunkban felmerült a kérdés: Hogyan neveljük a gyermekünket ebben az önző világban?

Nap mint nap adódnak alkalmak arra, hogy az ember figyelmes legyen másokkal. De úgy tűnik sokan csak magukra gondolnak. Ez szinte mindenütt megfigyelhető: vannak, akik arcátlanul becsapnak másokat, agresszívan vezetnek, nyersen beszélnek, vagy szabad folyást adnak az indulataiknak.
 Az énközpontú gondolkodásmód gyakran otthon is megnyilvánul. Sokan például azért válnak el a házastársuktól, mert úgy érzik "jobbat érdemelnek". A szülők pedig akaratlanul is önzésre nevelhetik a gyermekeiket, ha minden kívánságukat teljesítik, és közben elmulasztják a fegyelmezést.

Szeretnénk kiegyensúlyozottan, kiegyensúlyozott gyermekeket nevelni, akik boldogok, szeretetben nőnek fel, megfelelő önbecsülésük lesz és felnőttként önállóan tudnak élni. De hogyan tegyük? Nagyon sok neveléssel kapcsolatos könyv jelenik meg a könyvpiacon, nagyon sok irányzat képviselteti magát, talán egymástól egészen eltérő módszereket tanácsolnak. Hol van az igazság, az igazi segítség?! Bizonyára ti is úgy gondoljátok, hogyha egy bonyolult szerkezetről szeretnénk minél többet megtudni, ésszerű és bölcs dolog lenne a tervezőtől tudakozódni! Én is ezt ajánlom! :) Nála jobban senki sem tudja, hogyan működjünk jól!

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a cikksorozatot, amelyben nagyon hasznos tanácsokat kaphattok!
Jó olvasást és elmélkedést!

http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201301/hogyan-neveld-a-gyermekedet/

Fotó: internet


1 megjegyzés:

Monika írta...

Bizony!Életem legnagyobb kincsei a gyerekeim!de minden gyermeket szeretek....Nagy ajándék,hogy édesanya lehetek!