2013. május 25., szombat

Ha...

... akarjuk, ha nem, el kell ismernünk, hogy veszélyes világban élünk. Én olyan sokszor elhatározom, hogy nem hallgatok híreket, de így vagy úgy, sok szörnyűség a tudomásomra jut és a fejemet sem dughatom a homokba, jó strucc módjára.

A bűnözés számos országban állandó veszélyt jelent. Egy bíró így nyilatkozott: "Sajnos nem az a kérdés, hogy áldozattá válunk-e, hanem az, hogy mikor." Máshol talán nem ennyire elterjedt a bűnözés. De még az ilyen helyeken sem okos dolog félvállról venni, mivel könnyebben kerülhet bajba az ember.
Akár jobb, akár rosszabb környéken élsz, mit tehetsz a magad és családod biztonságáért? Mindenekelőtt fogadd meg a következő bibliai kijelentésben rejlő alapelvet: "Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtőzik, az együgyűek pedig belekeverednek, és megjárják."( Példabeszédek 22:3 Újfordítású revideált Biblia ) A rendőrség is a megelőzésre ösztönzi az embereket.
A bűnözés következtében nem csak fizikailag sérülhetünk meg, és nem csupán anyagi kár érhet bennünket. Sokan hosszan tartó mentális és érzelmi károsodástól szenvednek. Ezért is olyan lényeges, hogy ésszerű mértékben minden tőlünk telhetőt megtegyünk a biztonságunkért.
Hogyha szívesen olvasnátok a bűnözés négy formájáról és arról, hogy mit tehetünk, kattintsatok erre az oldalra: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201305/vedd-meg-magad-a-bunozoktol/

ÉS egy igazán jó hír: hamarosan megszűnik a bűnözés! Ezt Isten ígéri a Biblián keresztül! :)
"A gonosztevők kivágatnak." 'Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak." Zsoltárok 37:11

Én már nagyon várom! :)




Nincsenek megjegyzések: