2013. július 19., péntek

Mivel...



... nagyon sok emberrel beszélgetek a Biblia tanításairól, óhatatlan, hogy ne kerüljenek szóba a vallások. Nagyon sokan azt mondják, ebbe a vallásba születtem, ebben is akarok meghalni. Ha megkérdezem, hogy vajon tetszik-e Istennek az ön vallása, már nehezebb rá válaszolni. Mindenki hitét tiszteletben tartom! Mindannyian kaptunk értelmet, lelkiismeretet, szabad akaratot, mindannyian felelősek vagyunk a saját életünkért!

Mint gondolkodó lényekben, talán mindannyiunkban felmerül, hogy érdemes-e megvizsgálni a vallásunkat?

Képzeld magad a következő helyzetbe: Egy súlyos betegséged van, és meg kell, hogy műtsenek. Biztosan olyan orvost választasz, akiben megbízol, hiszen az ő kezében van az életed. Ilyen esetben az ember annak is utánajár, hogy milyen szakmai múltja van az orvosnak.
 Ehhez hasonlóan a vallásunkat is jó alaposan megvizsgálni, mert bizonyos értelemben rábízzuk az életünket. Az Istennel ápolt kapcsolatunk és a megmentésünk is attól függ, hogy milyen valláshoz tartozunk.
 Jézus egy alapelvet tanított, mely segíthet, hogy a valóságnak megfelelően lássuk a vallásokat. ezt mondta: "mindegyik fát a maga gyümölcséről ismerik meg" Lukács 6:44
 Például ha megnézünk egy bizonyos vallásfelekezetet, milyen gyümölcsöket látunk?
Vajon a vallási vezetők túl nagy hangsúlyt fektetnek a pénzre? A vallás tagjai követik a hadviseléssel és az erkölccsel kapcsolatos bibliai útmutatást? Van egyáltalán olyan vallás, mely méltó a bizalmunkra? A következő cikkek segítenek elgondolkodnunk ezeken a kérdéseken.

http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20130701/erdemes-megvizsgalni-vallasunkat/




Nincsenek megjegyzések: