2013. szeptember 9., hétfő

A...

... WHO előrejelzése szerint 2020-ra a depresszió lesz a 2. leggyakoribb népbetegség. Hallgattam ma egy rövid interjút dr. Félegyházy Zsolt pszichiáterrel, valahol fent van a neten. Itt arról kérdezték, hogy ez miért van? Az információ-áradatot "okolja", az agy elfárad és rengeteg stresszhormon szabadul fel a szervezetben. A megelőzésre hívta fel a figyelmet, de azt nem mondta, hogy ezt hogyan tegyük. Valószínűleg az idő rövidsége miatt, amúgy az egyik kedvenc dokim! :)

Nehéz megőrizni a lelki nyugalmunkat, hiszen amerre nézünk szenvedést látunk. Gondolj csak bele, mennyi gyászt és fájdalmat okoznak a balesetek, a bűncselekmények, a háborúk, a terrortámadások, a természeti katasztrófák és más tragédiák. Mennyi ártatlan emberi élet, mennyi szomorúság, a legtöbbször minden ok nélkül!
 Némelyek Istent okolják. Úgy vélik a Teremtő nem törődik az emberekkel. Mások arra a következtetésre jutnak, hogy Isten, bár látja a bajainkat, egyszerűen nem lép közbe. Megint mások abban hisznek, hogy ezeknek a tragédiáknak meg kellett történniük. És ez csak néhány a sokféle elképzelés közül?
Te mit gondolsz?
Teljes joggal felmerül a kérdés, hogy hol találhatunk megbízható és megnyugtató válaszokat? Hogyha kíváncsi vagy arra, hogy a Biblia szerint milyen okai vannak a szenvedésnek, és hogyan fog véget érni, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20130901/szivet-tepo-vesztesegek/

Mert, hogy véget ér, az biztos! :) Isten minden próféciája beteljesült, ez jó alap arra, hogy higgyük és várjuk, amit a Jelenések könyve 21: 3,4 -ben ígér:"
 Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”








2 megjegyzés:

Timi írta...

Valóban legjobb minimalizálni az internet használatot...
Hallottam, hogy volt egy felmérés az emberekről Facebook-ozás előtt és után...és kiderült, hogy utána sokkal depressziósabbak...:o(

Szera írta...

Ezt el is hiszem. Nehéz határokat húzni nekem is, néha sikerül, néha nem. PEDIG! Nagyon fontos lenne!