2013. október 27., vasárnap

Hogyha...

 ... meghallod azt a szót, hogy Biblia, mit jut eszedbe? Isten szava? Egy réges-régi könyv? Szépirodalmi mű? Csodálatos, meseszerű történetek tárháza? Miért is érdekeljen bennünket ez a 2000 évvel ezelőtt befejezett könyv?

Néhány válasz. A Biblia messze a legnépszerűbb könyv. Könnyű azonosulni vele. Igaz történeteket mond el valóságos emberekről, azt, hogy milyen kapcsolatban voltak egymással és Istennel. A beszámolói a mindennapi életben alkalmazható tanulságokat tartalmaznak. Az üzenete egyszerű és világos, így az emberek különböző korokban is képesek voltak megérteni. Több száz nyelvre le lett fordítva, és a világon mindenütt hozzáférhető. Azonkívül a Biblia tanácsai mindig beválnak.
 Ami a legfontosabb, a Biblia azt állítja magáról, hogy nem csupán egy Istenről szóló könyv, hanem egyenesen tőle származik. Feltárja , hogy mi Isten neve, milyen a személyisége, mi volt a szándéka, amikor megteremtette a földet és az embereket, és hogy a szándéka azóta sem változott. Beszél még a jó és a rossz ősrégi harcáról, egy izgalmas, egész világegyetemet érintő küzdelemről, amely jól fog végződni.
Tehát, ha előítéletek nélkül olvassuk a Bibliát, hitre és reményre tehetünk szert. Szép ígéret, ugye? :)
 A Biblia olyan témákról nyújt megbízható felvilágosítást, amelyekről sehol máshol nem tájékozódhatunk. Például:
* Honnan jöttünk, és mi az oka a bajoknak?
* Mit tett Isten az emberiség megváltásáért?
* Mit tett értünk Jézus?
* Milyen jövő vár a földre és az emberekre?

Hogyha kíváncsi vagy a válaszokra, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20131001/miert-erdekeljen-a-biblia/

Jó olvasást és hasznos elmélkedést kívánok!





Nincsenek megjegyzések: