2013. december 23., hétfő

Az...

... évnek ennek a szakaszában talán többen gondolnak Istenre, hiszek úgy hiszik ekkor született fia, a Megváltó, Jézus Krisztus. Érdemes átgondolni néhány kérdést!

"Jól megvagy Isten nélkül? Milliók vannak ezzel így." Ezt az üzenetet nemrég egy ateista csoport terjesztette fizetett hirdetőtáblákon. Ők nyilvánvalóan úgy érzik, hogy nincs szükségük Istenre.

De olyanok is vannak, akik azt mondják, hogy hisznek Istenben, a döntéseiket mégis úgy hozzák meg, mintha nem létezne. Salvatore Fisichella katolikus érsek a következőket mondta az egyháza híveiről: "Ha valaki lát minket, nem mondaná meg, hogy keresztények vagyunk, hiszen ugyanúgy élünk, mint a nem hívők".

Sokan túl elfoglaltak ahhoz, hogy Istennel foglalkozzanak. Úgy vélik, hogy Isten annyira távoli és megközelíthetetlen, hogy nincs szerepe a mindennapi életükben. Ők a legjobb esetben is csak akkor fordulnak Istenhez, ha bajban vannak vagy szükségük van valamire, mintha a szolgájuk lenne, aki bármikor a rendelkezésükre áll.

Mások szerint a vallási tanításoknak nem sok hasznuk van, ezért nem is élnek azok szerint.

TE mit gondolsz? Valóban szükségünk van Istenre?

Itt az ideje, hogy foglalkozzunk Istennel! De miért is? Hogyha elolvasod ezt a cikket, választ kapsz a kérdésre: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20131201/valoban-szuksegunk-van-istenre/







1 megjegyzés:

Maminti, a kicsi zöld tündér írta...

Legyen áldott, békés karácsonyod!
Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér