2014. március 31., hétfő

Én...

... soha nem értettem, hogy mit is jelent az evolúció. Mindig is lehetetlennek tartottam ezt az "eszmét". Aztán felnőttem és a bizonyosság maradt: TEREMTÉS!
Sokan mosolyognak, ha erről hallanak, hiszen az evolúció tudományos tény, mondhatják. Valóban?
Az evolúciónak két nagy állítása van. Az egyik: az élő az élettelenből jött létre, úgynevezett kémiai evolúció útján. De a legegyszerűbb egysejtű élőlények felépítése is olyan rendkívül bonyolult -és, ha bármi hiányozna belőlük, nem lennének életképesek- hogy annak a lehetősége, hogy ez véletlenül jött létre sok tudós véleménye szerint is elképzelhetetlen!
A másik állítás: a fajok egymásból alakultak ki, az úgynevezett természetes kiválasztódás útján. Ezt a tételt nagyon könnyű lett volna bizonyítani a fosszíliákkal, de a fosszíliák nem erről "beszélnek", fajok feltűntek és kipusztultak, de egymásba nem alakultak át, hiszen ha így lett volna, akkor a kövületekben rengeteg átmeneti formát kellett volna találni, de ez nem így van. A természetes kiválasztódás valóban működik egy fajon belül, az erősebb, gyorsabb, ügyesebb példányok maradnak fent és szaporodnak tovább sikeresen.

DE! Mit tudunk a teremtésről? Szinte mindenki hallott már arról, hogy mit ír a Biblia a világegyetem keletkezéséről. A 3500 éves beszámoló a következő jól ismert szavakkal kezdődik: "Kezdetben Isten teremtette az eget és a földet."
 Azt azonban sokan nem tudják, hogy a kereszténység vezetői, beleértve a kreacionistákat és a fundamentalistákat, a bibliai beszámolóból számos olyan történetet gyártottak, amely eltér attól amit a Biblia valóban tanít, és ellentmond a tudományos tényeknek. Ezért bár ezek a történetek nincsenek benne a Bibliában, miattuk sokan nem foglalkoznak a Biblia beszámolójával, mivel csupán mítosznak  tartják.
 A legtöbb ember nincs tisztában vele, hogy mit is mond a Biblia a teremtésről, ami nagy kár, mert nagyon is logikus és hihető magyarázatot közöl a világegyetem keletkezéséről. SŐT, a leírása összhangban van a tudományos felfedezésekkel.

Talán téged is meglep majd, hogy miként számol be a Biblia a teremtésről. Hasznos olvasmányt találsz, ha ide kattintasz: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201403/amit-sokan-nem-tudnak-a-teremtesrol/



Nincsenek megjegyzések: