2015. szeptember 30., szerda

Régen...

... olyan sokat hallottam a felnőttektől, hogy kínozza őket a reuma, azt tudtam, hogy olyankor fájnak a "porcikáik", ahogy nagymamám mondta, de igazán nem tudtam mit jelent.
Ma már tudom. De, hogy elméletileg mit is takar ez a kifejezés, egy orvosi oldal a neten ezt írja: "Lényegében egy olyan tünetcsoportról van szó, mely a mozgásszervek fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járó állapotait, betegségeit öleli fel. A tünetek súlyossági foka nagymértékben függ a reuma fajtájától, de valamennyi változatára egyaránt jellemző, hogy a kötőszövet szerkezetileg, kémiai összetételében és anyagcsere-folyamatában kórosan megváltozik. Halálokként ugyan sosem szerepel a statisztikákban, de az életminőséget jelentősen ronthatja, és általánosságban véve 5-10 évvel megrövidítheti a várható élettartamot."
Bizonyára köztetek is sokan vannak, akiket kínoz ez a betegség, mi időnként lóbalzsamot használunk, volt már rajtunk tapasz is, meg vettünk már drága fájdalomcsillapító krémeket is. Ideig-óráig-többé-kevésbé használtak. Most találtam egy természetes alapanyagú, sokat ígérő krémet, illetve annak receptjét. Továbbadom. Még nem próbáltam ki, ha valaki elkészíti és megosztja a tapasztalatait, nagyon örülök neki. :) Jó egészséget mindannyiunknak! ♥♥ ♥♥ ♥♥


Egy házi recept amivel akár az első használat után érezheti a javulást ha ízületi fájdalma van

           
A sok ülés és a kevés mozgás miatt könnyen kialakul az ízületi fájdalom ami igencsak megnehezíti a mozgást. Próbáld ki ezt a hatásos módszert.
Ez a cikk egy orosz gyógykrém receptjét ismerteti ami rendkívül hatásosan csillapítja az ízületi fájdalmakat. A hozzávalók is általános termékek amik megtalálhatóak a háztartásokban.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 evőkanál finomított só
- 1 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítése: Minden alapanyagot tegyünk bele egy turmixgépbe, majd addig turmixoljuk míg egy homogén állagú krémet nem kapunk. Egy fedeles tégelyben vagy dobozban tároljuk lehetőleg a hűtőben.

Alkalmazás: Kenjük be a fájós területet ezután egy meleg ruhadarabot kössünk rá vagy erősítsünk rá és hagyjuk hatni a krémet 1.5-2 órán át. Ajánlott lefekvés előtt bekenni, hogy éjszaka tudjon gyógyulni mert akkor nem használjuk az ízületeinket. Reggel le kell mosni a krémet majd este megint kenjük be a problémás helyen. Ajánljuk, hogy 4-5-ször használjuk a krémet így sokkal hatásosabb lesz.




   Forrás: http://www.vital.hu/themes/sick/autoreuma2.htm                                                                          






4 megjegyzés:

Monika írta...

Reumás fájdalom és izületi gyulladás......Kísérőm lett nekem is. Ez van.

Szera írta...

Sajnos... Próbáld ki, hátha segít! ♥

erdoseva55 írta...

Hát lassan utolér engem is sok helyen . A váll, a nyak. Bár nem tudom igazán, az okot, mert nekem meszesedést mutatott ki a röntgen. Vajon jó lehet arra is a krém?

Szera írta...

Éva! Szerintem a meszesedés, kopás az oka a sok fájdalomnak. Próbáld ki! Kívánom, hogy segítsen! :)♥