2016. szeptember 8., csütörtök

Csodálatos...

... lenne előítéletek nélkül élni! DE! Nincs köztünk senki, akiben ne lenne, ez a tökéletlenségünkből fakad. Persze, óriási különbségek vannak! Most egy programajánló következik!


Minden várakozást felülmúló sikert aratott a hatodik PsychArt24 művészeti maraton, ami szeptember 25-én délben indult és egészen másnap délig várta az amatőr és profi művészeket. A rendezvény 24 órájában eddig nem látott mennyiségű alkotás készült, az előzetes becsléseket túlszárnyalta az elfogyott festék mennyisége, és a tavalyi évekhez képest sokkal többen érkeztek a Magyarországon egyedülálló rendezvényre.
Idén hatodik alkalommal rendeztük meg a PsychArt24 művészeti maratont, melynek alapvető célja az, hogy a fogyatékkal élő, art brut művészek önértékelését erősítse, és az ellenük irányuló diszkriminációt csökkentse az által, hogy minden előítélet nélkül alkothassanak egészséges művészekkel együtt.
Az elmúlt évekhez képest rekordot döntött a festőmaraton, akár az elkészült alkotások, akár a lelkes művészek számát nézzük. Dr. Simon Lajos, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának docense, a Moravcsik Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a PsychArt24 főszervezője a számok és statisztikák mellett arra is nagyon büszke, hogy az esemény elérte célját: a közösen alkotó művészek megmutatták, hogy a művészet valóban összeköti az embereket.
Én igyekszem ott lenni!
Viktor Emil Frankl (1905-1997) a „harmadik bécsi pszichoterápiás iskola” megalapítójától egy idézet: „Ha valakit annak alapján ítélünk meg, netán elítélünk, amit biológiailag (öröklés, de a nemzeti hovatartozás is), pszichológiailag (nevelés, képzés) és szociológiailag (társadalmi és gazdasági adottságok) magával hozott, nem pedig annak alapján, amit ezekből kihozott, akkor teljesen igazságtalanok vagyunk vele szemben.”
 Kép: ismeretlen alkotó


2 megjegyzés:

Monika írta...

Hát igen.Az előítéletek.:(
Először azt hittem,hogy a te rajzod, pedig van különbség.♥

Szera írta...

♥♥♥