2016. október 6., csütörtök

Hogyha...

...meghallod Jézus Krisztus nevét, mi jut eszedbe? Valóságos személy volt, kitalált vagy esetleg ezt senki sem tudhatja?
Michael Grant történész, az ókori görög-római társadalom szakértője ezt mondta: "Ha az Újszövetséget ugyanazon mértékkel mérnénk, mint más ősi, történelmi anyagot tartalmazó írásokat, akkor nem szabadna Jézus létezését jobban kétségbe vonnunk annál, mint amennyire egy sereg pogány személynek a létezését kétségbe vonhatjuk, akiknek mint történelmi alakoknak a valóságos voltát soha nem kérdőjelezték meg."
Albert Einstein zsidó fizikus, aki Németországban született, a következőket jelentette ki: "Zsidó vagyok, mégis teljesen magával ragad a názáreti ragyogyó egyénisége." Amikor megkérdezték tőle, hogy történelmi személynek tartja-e Jézust, ezt válaszolta: "Ez vitathatatlan. Ha az ember az evangéliumokat olvassa, nem érezhet mást, csak azt, hogy Jézus ott van a történetekben. Személyisége ott lüktet minden szavában. Egyetlen mítosz sem pezseg így az élettől."


Azt, hogy Jézus létezett-e vagy sem, azért fontos tudni, mert nagyon is számít, amit tanított. Jézus elmondta például, hogyan élhetünk boldog és teljes életet. Sőt megígérte, hogy eljön az az idő, amikor az emberiség békében és biztonságban él majd egy egységes világkormányzat alatt, melyet "Isten Királyságának" nevezett (Lukács 4:43).
Ha szívesen olvasnál tovább erről az érdekes témáról, kattints a linkre:  https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ebredjetek-5szam-2016-oktober/tenyleg-letezett-jezus/
Kép: Internet



Nincsenek megjegyzések: