2017. szeptember 2., szombat

Hogyan...

...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


Ha tragédia történik


„Most egy kis ideig, ha így kell lennie, különféle próbák bánatot okoznak nektek” (1Péter 1:6)
Még ha mindent megtesztek is, hogy a házasságotok és a családotok boldog legyen, a váratlan események miatt nem mindig könnyű megőrizni az örömötöket (Prédikátor 9:11). Isten szeretettel gondoskodik segítségről, amikor gondok gyötörnek minket. Ha alkalmazzátok a következő szentírási alapelveket, a családotok még a legfájdalmasabb helyzetekkel is szembe tud nézni.

1. TÁMASZKODJATOK JEHOVÁRA
MIT MOND A BIBLIA? „Minden aggodalmatokat őrá [vessétek], mert ő törődik veletek” (1Péter 5:7). Sose feledjétek, hogy nem Isten okolható a szenvedésetekért (Jakab 1:13). Ha közel húzódtok hozzá, a lehető legjobb segítséget kapjátok tőle (Ézsaiás 41:10). „Öntsétek ki előtte szíveteket!” (Zsoltárok 62:8).

Abban is vigaszra találhattok, ha naponta olvassátok és tanulmányozzátok a Bibliát. Ennek eredményeként tapasztalni fogjátok, hogy Jehova „megvigasztal bennünket minden nyomorúságunkban” (2Korintusz 1:3, 4; Róma 15:4). Megígéri, hogy olyan békét ad, „amely felette áll minden gondolkodásnak” (Filippi 4:6, 7, 13).

MIT TEHETTEK?
  • Kérjétek Jehovát, hogy segítsen nektek nyugodtnak maradni és józanul gondolkodni.
  • Mérlegeljétek a lehetőségeket, és válasszátok a legjobbat.
Fotó: Pinterest






Nincsenek megjegyzések: