2017. december 24., vasárnap

Már...

... több héttel ezelőtt szóltak a karácsonyi dallamok a bevásárló központokban. Furcsa volt október közepén csoki Mikulásokat látni a polcokon. Ami még ennél is meghökkentőbb, hogy sok helyen már 1-2 hete állt a karácsonyfa, amerikai módra. Mintha lazulnának a karácsonyi szokások. Sok embernek teher az ajándékozás, mert hát rá kell jönni, hogy nagyon sok családnak "mindene" megvan. Elmúltak azok az idők, amikor boldogok voltunk, ha egy-egy új könyvet kaptunk meglepetésnek. Persze vannak sokan, akik mindent megtesznek, hogy meghittek legyenek ezek a napok.
Mi nem ünnepeljük a karácsonyt, de vajon miért?
TÉGED érdekel az igazság a vallási ünnepekről és tanításokról? Amennyiben igen, talán már megfogalmazódtak benned ezek a kérdések: 1. Tényleg december 25-én született Jézus? 2. Kik voltak a „bölcsek”, és csakugyan hárman voltak? 3. Milyen „csillag” vezette el őket Jézushoz? 4. Mi köze van a Mikulásnak Jézushoz és a születéséhez? 5. Mit gondol Isten arról, hogy karácsonykor az emberek megajándékozzák egymást?
 A Bibliában nem szerepel Jézus születésének a dátuma. Azt viszont bizton kijelenthetjük, hogy nem december 25-én született. Milyen alapon mondhatjuk ezt? A Biblia szerint, amikor Jézus született, a pásztorok a „szabad ég alatt tartózkodtak”; a nyájuk felett őrködtek éjjel Betlehem külterületén (Lukács 2:8). A hideg, esős évszak általában októberben kezdődött, és a pásztorok éjszakára bevitték a nyájukat egy védett helyre, különösen a magasabb fekvésű területeken, mint amilyen Betlehem környéke is volt. Decemberben volt a leghidegebb, ilyenkor sokszor hó is esett.*

Ha a Biblia segítségével jobban szemügyre vesszük a karácsonyt, azt látjuk, hogy voltaképpen minden karácsonyi szokás vagy pogány eredetű, vagy a bibliai beszámoló elferdítése. Vagyis ezekre a szokásokra csak rámondják, hogy keresztényiek. Hogyan lett a karácsonyból keresztény ünnep? Ahogy a Biblia megjövendölte, évszázadokkal Krisztus halála után sok hamis tanító jelent meg (2Timóteusz 4:3, 4). Ezeket az embereket jobban foglalkoztatta az, hogy a kereszténységet olyanná formálják, hogy megnyerjék vele a pogányokat, mint az, hogy az igazságot tanítsák. Így hát fokozatosan átvették a népszerű pogány vallási ünnepeket, és rájuk aggatták a keresztényi jelzőt.
Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a Biblia szerint éljünk, hisszük, hogy a legelső betűjétől az utolsóig Isten szava, és nem lenne bátorságunk ebbe a tiszta imádatba pogány szokásokat beletenni.
Hogyha szívesen olvasnál még a karácsony eredetéről, ide kattintva megteheted: https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/102010442
Mindenki úgy tesz, ahogy a szíve, a tisztánlátása, a lelkiismerete diktálja, egy biztos, hogy ilyenkor többet vannak együtt a családok. Legyenek szép, nyugalmas napjaitok.

















Nincsenek megjegyzések: